Avustralya Açık Turnuvası, Rusya ve Belarus Bayraklarını Yasakladı

 

Rus ve Belarus bayrakları Avustralya'daki turnuvadan yasaklanmış durumda.

 

İzleyicilerin başlangıçta Melbourne Park'ın bayraklarını "yıkıma" neden olmadıkları bir eyalette taşımasına izin verildi. Ancak Salı günü Ukraynalı Kateryna Baindl ile Rus Kamilla Rakhimova arasındaki maç sırasında taraftarların Rus bayrağını açması üzerine organizatörler bu kararı geri aldı.

 

Yasak hemen yürürlüğe girecek. Tennis Australia yaptığı açıklamada, "Tenisin tadını çıkarmak için mümkün olan en iyi ortamı sağlamak için oyuncular ve hayranlarımızla çalışmaya devam edeceğiz." dendi.

 

Ukraynalı taraftarlar, Pazartesi günkü ilk tur maçında polisi ve güvenliği aradıklarını ve Rus taraftarların Baindl ile "alay ettiğini" söylediler. Biri yerel The Age gazetesine "Bu çok tehlikeli, devam eden bir savaş var" dedi. "Burası küçük bir saha, oyuncular oyunculara çok yakın, bu yüzden bir korkutma unsuru hissediyorum."

 

Ancak olaya karışan Rus adamlardan biri The Age'e, grubunun yalnızca kendi vatandaşları için kök saldığını söyledi. "İnsanlar hoş görünmeyebilir ama biz sadece sizin normal destekçiniz. Alay etmek ya da saygısızlık etmek yok." 

 

Ukrayna'nın Avustralya ve Yeni Zelanda büyükelçisi daha önce Tennis Australia'yı harekete geçmeye çağırdı. Ukrayna istilası geçen yıl Şubat ayında başladı çünkü Rus ve Beluslu sporcular tenis de dahil olmak üzere birçok sporda ülkelerinin bayrakları altında oynayamadılar.

 

İki ülkeden oyuncular, Wimbledon boyunca 2022 boyunca açılan Avustralya sırasında tarafsız beyaz bayrağın altındadır. Organizatörler daha sonra para cezasına çarptırıldı ve Tenis Profesyonelleri Derneği ve Kadın Tenis Derneği tarafından turnuvanın sıralama puanları ellerinden alındı. WTA, oyuncuların bireysel olarak rekabet etmeleri için eşit fırsatların korunması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çin Nüfusu Uzun Bir Aradan Sonra İlk Kez Düşüşte